Hirdetés

Cseréljük le az indítóképernyőt!



|

Hirdetés

Kérdeztem tőle, hogy miként sikerült neki, de amikor belekezdett a magyarázásba, nagyon bonyolultnak tűnt a művelet. Tényleg csak ilyen nehezen készíthetek magamnak új Windows-képernyőt?A Windows 9x/ME és a 2000/XP között e téren is nagy a különbség. Míg a régebbi rendszerek esetében elég volt egy logo.sys nevű állományba rejteni a képet, amelyet a gyökérkönyvtárban kellett elhelyezni, addig az NT alapú Windowsoknál már egy rendszerállomány egységét képezi.

Vannak programok, amelyekkel meg tudjuk változtatni ezt az állományt, képesek vagyunk módosítani az indítóképernyőt. Ez a megoldás azért nem jó, mert a rendszer stabilitását veszélyezteti, ráadásul a legújabb javítócsomagok ismét visszaállítják. A következő generációs indítóképernyő-cserélgetők már rutinosabbak voltak, mert ebből a rendszerállományból készítettek egy biztonsági másolatot, és azt lehetett szerkesztgetni. De rendszerfrissítéskor ismét nem használhattuk az általunk készített változatot. Ekkor bukkant fel a Stardock BootSkin nevezetű programja. Ennek lényege, hogy a rendszerállományhoz nem nyúl, hanem betöltéskor egy kis programocska fut le, amely megjeleníti az általunk választott képet az XP saját indítólogója felett. Így nem lesz probléma az újabb szervizcsomag megjelenésekor, ráadásul a rendszer stabilitása sem forog kockán. Használata egyszerű: az internetről letöltött témákat csak importálnunk kell a kollekcióba, majd a program újraindítása után (sajnos nem frissül automatikusan a kelléktár) már ki is választhatjuk a nekünk tetszőt. A Windows következő indításakor már az új kép fog előbukkanni a Windows-logó helyett.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.