Hirdetés

Csökken az Internet Explorer piaci részesedése



|

Hirdetés

Az elmúlt hónapban az Internet Explorer piaci részesedése 1 százalékkal csökkent - ez az első észrevehető csökkenés azóta, hogy a cég 1999-ben elkezdte figyelni a böngésző piacot. A szoftver piaci részesedése 2002 június óta 95 százalék felett volt, s egész június elejéig stabilan 95.7 százalék körül állt, ám június 4 és július 6 között 95.73 százalékról 94.73 százalékra csökkent. Ez az 1 százalékos csökkenés valószínűleg nem sokat jelent a Microsoftnak, viszont arányosan komoly növekedést jelent a Mozilla és a Netscape alapú böngészők használata szempontjából. Együttes részesedésük június és július között 26 százalékkal nőtt - 3.21 százalékról 4.05-re.

Egyre nő a Mozilla Alapítvány Firefox böngészője letöltéseinek száma, mióta februárban kijött a 0.8-as verzió, de látványosan megugrott június folyamán, különösen azután, hogy napvilágra került a Download.Ject sebezhetőség az IE-ben, amely lehetővé teszi, hogy a támadó rávegye a felhasználót veszélyes tartalmak letöltésére. Az is komoly lökést adott a Mozillának, hogy az USA CERT csoportja az IE használatának leállítását javasolta a felhasználóknak. Persze a Mozilla sem mentes a hibáktól - épp a múlt héten „foltoztak” be egy biztonsági rést rajta, amely lehetővé tette, hogy a támadó meglévő alkalmazásokat futtasson egy Windows rendszeren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.