Hirdetés

Csökkenhetnek a flash-memória árak



|

Hirdetés

A dél-koreai Samsung az ezen memóriatípusok számára jelenleg legfejlettebb, 70 nanométeres gyártási folyamatokra történő átállásával a már ma is a világ legnagyobb NAND-flash gyártójának számító Samsung 50-60 százalékkal több chipet tud készíteni egyetlen szilícium-ostyából. Az év végére a vállalat NAND-flash gyártásának közel egyharmada már 70nm-es eljárással fog folyni - mondta Park Sung Hae, a Samsung Electronics szóvivőnője. Március végére a gyártó kezében volt a NAND piac közel 60 százaléka, míg a második helyen a japán Toshiba állt. Mindkét vállalat agresszívan fejleszti a gyártási folyamatait - a Samsung lépése pedig különösen nagy kihatással lesz a chipek árára.

A Samsung a chipek alapját képező szilícium-ostya gyártás számait 240.000 darab/hóról 290.000 darab/hóra szeretné felvinni, még az év vége előtt. A Toshiba havonta körülbelül 95.000 ostyát gyárt; ezt 20 százalékkal szeretné megemelni az idei év végére újonnan épült gyártósorával. Jelenleg a NAND-chipek gyártása durván éppen megfelelő arányban van a kereslettel, azonban az év végére túlkínálat alakulhat ki az alacsonyabb árú chipek megjelenése miatt. A 2Gbit-es NAND lapkák ára decemberre 7 dollárra eshet le - azaz felére a jelenlegi árnak. A többi gyártó becsatlakozásával ez még tovább csökkenhet. Ennek eredményeképpen a memóriakártyák karácsony tájékán körülbelül 20 százalékkal olcsóbban kerülhetnek majd a boltokba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.