Hirdetés

Csökkenőben a Wikipedia adminisztrátorainak a száma



|

Az utóbbi években igen jelentősen csökkent az elfogadott kérelmek száma.

Hirdetés

A Wikipedia működéséért felelős "legénységéről" szóló legutóbbi beszámoló szerint az oldal gondban van az adminisztrátorok és az új szerkesztők kapcsán, ugyanis mindkettőből egyre kevesebb van. Az előbbiek feladata a szabad információs portál integritásának a védelme, így többek között oldalak törlése, szerkesztők blokkolása is a feladataik között szerepel.

 

2005. decemberében 68 emberrel indult a Wiki, amelynek több mint 1000 adminisztrátora lett 2007. végére. Míg 2006. márciusában 34 ember kérelmét hagyták jóvá, addig ez a szám az idei évben havi 2 főre csökkent le.

 

A jelentkezőkre ma már kimerítő tesztek várnak sok témában, többek között a szerzői jogokkal kapcsolatosan - a kezdetekben ilyesmi még nem várt a pályázókra. A szerkesztők száma ezzel egyszerre 7 százalékkal csökken, a Wikipedia azonban közel sem haldoklik: havi szinten több mint 7 milliárd oldalletöltéssel számolhat az oldal.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.