Hirdetés

Csökkent a Firefox népszerűsége



|

Hirdetés

A harc még nem dőlt el, hiszen nemrég új bétaváltozat jelent meg a 7-es Internet Explorerből és a Firefox legújabb verziója sincs túl rég a piacon.

A kaliforniai székhelyű Aliso Viejo piackutató csoport szerint az internetezők 85,31 százaléka használta az Internet Explorert januárban, míg egy hónappal korábban az arány 85,05 volt. Decemberben az összes internetező 9,57 százaléka használt Firefoxot, míg januárban ez a szám lecsökkent 9,5 százalékra. Ugyanezen idő alatt viszont a legújabb, 1.5-ös Tűzróka részesedése 2,45 százalékról 4,02-ra emelkedett.

A harmadik helyen az Apple féle Safari böngésző végzett, amelyet decemberben az internetezők 3,07 százaléka, míg decemberben már csak 3 százaléka választott. A Netscape és az Opera egyaránt ilyen mértékű csökkenést könyvelhetett el.

Tízből kilenc Internet Explorer felhasználó a Microsoft böngésző 6.0-s verzióját használja. Az év végén debütáló IE7 a tanulmány szerint valószínűleg hamar átveszi majd a vezető szerepet, hiszen minden olyan tulajdonság megtalálható benne, amit a jelenlegi alternatívák kínálnak.

A pár napja közzétett IE 7 bétaváltozatot egyelőre nagyon kevesen használják. Százalékos értékben nem éri el a 0,04 ezreléket. Ennél még az Internet Explorer kilenc éves 4.0-s változatát is többen használják jelenleg, amit annak idején a Windows 98 operációs rendszerhez mellékeltek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.