Hirdetés

Csupasz Blu-ray lemezek a TDK-tól



|

Hirdetés

Az eddig kereskedelmi forgalomba került Blu-ray lemezeket ugyanis a magneto-optikai adathordozókhoz hasonló műanyag tok védte. A TDK azonban most a CD-re és a DVD-re hasonlító „csupasz” változatot állított elő.


A következő generációs optikai adathordozó mögött álló cégek csoportja (Blu-ray Disc Association; BDA) napjainkban véglegesítik a tok nélküli lemezek specifikációját — ezt felhasználva kezdett tesztminták gyártásába a TDK. A lemezeket a cég által kifejlesztett védőréteg fedi, amely csökkenti a karcolásból eredő sérüléseket. A tervek szerint négy különböző Blu-ray lemezt hoznak majd forgalomba, mihelyst a BDA elérhetővé teszi a befejezett specifikációt, amely várhatóan a jövő év elején történik majd meg. Ezek 25 és 50 gigabájtos kapacitással írható (BD-R) és újraírható formában (BD-RW) kerülnek majd a piacra. A cég egyelőre nem hozta nyilvánosságra az adathordozók árait, de azok minden bizonnyal olcsóbbak lesznek a jelenleg kapható tokos változatoknál.

Elemzők szerint a Blu-ray mögött álló cégek a január elején Las Vegasban megrendezésre kerülő CES 2006 kiállításon számos új készüléket mutatnak majd be, és többek között bejelentik, hogy milyen ütemben tervezik elérhetővé tenni az új adathordozót az európai és amerikai piacon.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.