Hirdetés

Cybertámadással tesztelik a nagy bankokat



|

Hamarosan kiderül, hogy milyen bőrben van az amerikai és a brit pénzügyi rendszer.

Hirdetés

A Bank of England amerikai segítséggel ebben a hónapban leteszteli, hogy mennyit érnek a legnagyobb brit és amerikai bankok, ugyanis nagyszabású, szimulált cybertámadást hajtanak végre ellenük. 

Hirdetés

Arra kíváncsiak, hogy a szektor mennyire bírja a hackerek támadásait, akik adatokat akarnak lopni vagy éppen összeomlasztani a pénzügyi piacot. 

Az Operation Resilient Shield nevű szimuláció az eddigi legkifinomultabb teszt lesz, amelyben kiderül, hogyan kommunikálnak és működnek együtt az intézetek és szakemberek, nem csak helyileg, hanem globálisan is. 

Az akciót eredetileg még David Cameron brit miniszterelnök jelentette be, amikor januárban meglátogatta Barack Obamát. 

Mindkét országban a CERT segít a kivitelezésben, és kíváncsiak lesznek a kormányzatok közötti kommunikációra, ahogyan a kormányok és bankok, valamint a bankok közötti kommunikáció milyenségére is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.