Hirdetés

David Bowie javított



|

Hirdetés

Azok a Bowie rajongók, akik megvették a három CD-ből álló kollekciót, hozzájuthattak egy ingyen felvételhez is egy hibának köszönhetően, amit az eredeti CD-k nyomásakor követtek el. A hanghordozón a Ziggy Stardust című szám két különböző verziójának - amelyeket még 1972-ben rögzítettek - is meg kellett volna jelennie. De az egyiket lehagyták. Becslések szerint már 250 ezer darab CD-t értékesítettek, amikor a hibát felfedezték.
Az EMI Group és a Virgin Records Bowie-vel egyetértésben nem hívta vissza a CD-ket, hanem felhasználtak az Internetet a hibajavításra. Azok, akik már megvették a CD-t, ellátogathatnak a MusicMatch website-ra, ahonnan a vásárlóknak ingyen le lehet tölteni az opust, ha a előzőleg gépükre installálják a MusicMach Jukebox-ot.
Csalás kizárva, mert miután a MusicMatch Jukebox program letöltődött, a felhasználó beteheti a CD-t a számítógép lejátszójába, amit egy felismerő szoftver azonosít, s engedélyezi a Ziggy Stardust letöltését. A technológiát, amely az azonosítást végzi CDKey névre keresztelte a fejlesztő Gracenote cég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.