Hirdetés

Debian Linux a nyerő Münchenben



|

Hirdetés

A bajor főváros városi tanácsa még két évvel ezelőtti ülésén hozott döntést a nyílt forráskódú Linux operációs rendszer közigazgatásban való használatáról.




A Debian mellett letett voks meglepő annak fényében, hogy a Novell által tavaly felvásárolt SuSE Linux központja Münchenben található és a kaméleonos disztribúció egész Európában nagy népszerűségnek örvend. Peter Hofmann, a "LiMux projekt" vezetője szerint azért döntöttek végül a Debian mellett, hogy a lehető legnagyobb mértékben függetlenek legyenek minden szállítótól. A Debian Linux mögött nem áll egyetlen vállalat sem, noha vannak cégek, amelyek a Debian alapjaira építve adnak ki kereskedelmi disztribúciókat.

Bajorország fővárosa annak ellenére döntött a szabad forrású operációs rendszer mellett, hogy 2003-ban személyesen Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója tárgyalt a város vezetőivel és állítólag jelentős kedvezményeket ajánlott fel, ha mégis a Windows és az Office mellett maradnak. München már korábban meg kívánta kezdeni a linuxos migrációt, azonban a projekt tavaly jogi problémák miatt csúszott és legkorábban csak az év végén kezdődhet el.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.