Hirdetés

Debian szövetség alakul



|

Hirdetés

A csoport neve a Debian Common Core Alliance (DCCA) lesz. A résztvevők között van kereskedelmi és non-porfit disztribútor is. A leendő tagok névsora a következő:
Progeny Linux (alapítója nem más mint Ian Murdock, a Debian GNU/Linux atyja)
- Linspire (korábbi nevén Lindows)
- Sun Wah Linux
- Xandros
- UserLinux
- MEPIS
- credativ
- LinEX
- Knoppix

Az új szövetség hivatalos bejelentését a San Franciscoban megrendezésre kerülő LinuxWorld konferenciára ígérik. Igaz, lesznek hiányzók is, így például az Ubuntu, és ez azt jelzi, a Debian tábor sem teljesen egységes.

A szövetség célja egyrészt egy egységes piaci erő megvalósítása, de feladatai közé tartozik az is, hogy szabályzókkal és sorvezetőkkel tereljék egységes mederbe a Debian változatokat, így megkönnyítve a felhasználók számára a különböző Debian rendszereken szerzett tapasztalatok alkalmazását más változatokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.