Hirdetés

Digitális jogkezelés a Pentium D-ben



|

Hirdetés

A 26-án kibocsátott lapkák - elméletileg - lehetővé teszik majd a szerzői jogokkal ellátott anyagok engedély nélküli másolását, mégpedig az alaplapon keresztül, mintsem az operációs rendszeren keresztül, ahogyan az lenni szokott. Bár az Intel az új processzorának ausztráliai indításakor valahogyan elfelejtette megemlíteni a beépített DRM-funkciókat, Graham Tucker technikai manager nyilvánosan is megerősítette, hogy a Microsoft-ihletésű DRM technológia szerepel a Pentium D-ben és a 945-ös chipkészletben.

"A 945g támogatja a DRM-et, segíti a Microsoft DRM-technológiájának átültetését ... a jövőre is tekintettel." - montda Tucker, arra utalva, hogy a technológia visszamenőleg nem hatna ki azokra a média-fájlokra, amelyek nem működnek együtt az új technológiával. Tucker a technológiával kapcsolatos kérdésekre már nem volt hajlanó feleln; azzal érvelve, hogy az eljárás körülírása nem egyezik a vállalat szándékaival.

Ez érdekes dilemmát tár az IT-menedzserek elé, akik egy olyan hardveres biztonsági tényezővel kerülnek szembe, amelybe nincs beleszólásuk, nem tudják vezérelni, és nem rendelkeznek róla információval. Ezzel szemben az Intel erősen reklámozza az új chipek "active management technology" (AMT) funkcióját, mint egy hatalmas pluszt a rendszergazdák és a vállalati IT számára. Ezalatt valószínűleg egy al-operációs rendszer értendő, amely a chipkészlet firmware-jében helyezkedik el: az AMT lehetővé teszi az egyes számítógépek felügyeletét és irányítását - a rajtuk futó operációs rendszertől függetlenül. Ezen felül az AMT egy úgynevezett "IDE redirection" funkcióval is rendelkezik, amellyel az egyes merevlemez-egységek engedélyezhetők, tilthatók, formatálhatók és konfigurálhatók távvezérléssel - szintén a gépeken futó operációs rendszertől függetlenül. Mind az AMT-t, mind az IDE távvezérlést az új hálózati vezérlő-interfész teszi lehetővé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.