Hirdetés

Díjakat adott át a Graphisoft



|

Hirdetés

Ebben az évben 21 matematikatanár - 7 budapesti és 14 vidéki középiskolából - részesült a tehetséggondozás terén országszerte kiemelkedő teljesítményéért a vállalat elismerésében.

Az Alapítvány célja, hogy támogassa a matematikaoktatás területén kiemelkedő eredményeket elérő tanárokat és némiképp hozzájáruljon a pedagógusok erkölcsi és anyagi megbecsülésének növeléséhez. Ennek megfelelően személyenként 200.000 forinttal jutalmazza az évente megrendezésre kerülő Országos Középiskolai Matematikai Tanulmányi Versenyen és az Arany Dániel Matematika Versenyen jó helyezést elérő diákok tanárait. A két rangos matematika versenyen idén mintegy közel 32 000 tehetséges fiatal mérte össze tudását.

Az Alapítvány kuratóriumának tagjai: Váncsa István újságíró, publicista, Holics László középiskolai fizikatanár, Apáczai Csere János Gimnázium, a kuratórium elnöke az Alapító megbízásából Czéh Eszter, a Graphisoft humánpolitikai igazgatója.

A nyolc éve létrehozott Alapítvány, melynek induló tőkéjeként Bojár Gábor Széchenyi díjának közel kétmillió forintos összegét ajánlotta fel, az idei tanévben is ötmillió forintot fordított a kimagasló tanári munka díjazására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.