Hirdetés

Dinamikus weboldalak ingyen



|

Hirdetés

Aki professzionális webfejlesztésre adja a fejét, az ma már nem érheti be statikus oldalak készítésével. Van egy jó hírünk: az e hónapban bemutatott három eszközzel - PHP, Apache és MySQL - könnyedén létrehozhatunk kiváló, dinamikus weboldalakat, és ebben ingyenes segédeszközök lesznek segítségünkre.




A PHP telepítése és konfigurálása után - ennek leírását tartalmazza az ingyenesen letölthető telepítőkészlet - kiszolgálóoldali szkriptek futtatásával hozhatunk létre dinamikus weboldalakat, vagy gyűjthetünk adatokat. Kimenete nem korlátozódik a HTML-re, bár elsősorban erre, tehát a felhasználók által létrehozott információk begyűjtésére, illetve aktuális tartalmak beszúrására használják. A PHP leginkább az adatbázisokkal, mindenekelőtt a MySQL-lel végzett munkában hasznos. A szoftver folyamatos fejlesztés alatt áll; a jelenlegi legfrissebb verzió a 4.3.5 (illetve a 4.3.6 kiadás előtti változata), de napról napra közelebb kerül a megjelenéshez a komoly újdonságokat hozó 5-ös változat is. Ha csak otthon kísérletezgetünk, nyugodtan használhatjuk a még nem végleges, kiadás előtti verziókat, élesben azonban mindig a legutoljára kiadott, megbízhatóan működő változatot használjuk!

A teljes cikk a 2004. májusi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.