Hirdetés

Doktor Konvertáló rendel



|

Hirdetés

Hiába egyre népszerűbb a DivX formátum, igazán csak a profik tudnak élni az új verziók lényegesen tágabb paraméterezési lehetőségeivel - az amatőröket inkább elrettenti a sok kapcsoló és furcsa nevű beállítás. A formátum fejlesztői úgy gondolták, minden érdeklődő mellé küldenek egy doktort, aki fájdalommentesen mutatja meg, milyen érdekes lehet a DivX világa.
Bármilyen forrású videóból indulunk is ki, három egyszerű lépésben DivX kódolású AVI állományt állíthatunk elő. A „doktor” MPEG-1, MPEG-2, WMV, ASF és AVI állományokkal egyaránt megbirkózik. Képes fogadni a digitális videofolyamokat, így DV forrásokat közvetlenül alakíthatunk át DivX állományokká. Hasonlóképpen elboldogul az analóg videoforrásokkal is, ehhez természetesen valamilyen videorögzítő is szükségeltetik.




Használata rendkívül egyszerű: első lépésben kiválasztjuk a forrást, második lépésben meghatározzuk a kimeneti állomány paramétereit (felbontását, bitrátáját, hangsávjának bitmélységét). Harmadik lépésben a célállomány helyét adjuk meg, majd végrehajthatjuk a tényleges konvertálást. A fő átalakítószoftver mellett egyéb segédprogramokat is találhatunk a Dr. DivX csomagban. Elsőként kell említeni az EKG-t: ez felkutatja az olyan problémás képkockákat, képváltásokat, amelyek nehézséget okozhatnak a kodeknek, különösen alacsony bitrátájú tömörítés esetében. Az EKG elindítható magából a főprogramból is, közvetlenül a kódolási folyamat után. Ilyenkor automatikusan átadódik a folyamatban lévő projekt, így nem kell semmit betöltenünk, önműködően a korábbiakban konvertált állomány töltődik be, és azzal dolgozhatunk. Nagyon hasznos segédprogram, hiszen segítségével nagymértékű minőségjavulást érhetünk el a film egyes jeleneteinél, úgyhogy a végleges, teljes állományméret csak kismértékben változik.

A teljes cikk a 2003. augusztusi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.