Hirdetés

DoS támadás a DoubleClick ellen



|

Hirdetés

A masszív támadás keleti parti idő szerint délelőtt 10:30-kor indult, és lebénította a cég webhelyét és hirdető kiszolgálóit, amelyek eljuttatják a hirdetéseket más webhelyek felé.

A támadás hatása végighullámzott az egész interneten, mert a DoubleClick reklámokat közzétevő weboldalak erőlködve próbálták elérni cég kiszolgálóit. Több fontos webhely jelentősen lelassult a támadás ideje alatt, így a Washington Post, a New York Times, a Cnet, a Nortel vagy az Infoworld Magazine weboldalai, állítja a webes teljesítményt mérő Keynote Systems cég. A Keynote azt tapasztalta, hogy az „alapoldal” - vagyis a HTML dokumentum - gyorsan letöltődött ezekről a helyekről, de a teljes oldal letöltése hihetetlen lassú lett a támadás ideje alatt.

A meg nem nevezett „külső forrásokból” induló támadás célpontjában a DoubleClick DNS szerverei álltak, s e forrásokat a négy órás támadás idején nem sikerült azonosítani, közölte Jennifer Blum, a cég vállalati kommunikációs alelnöke. A DoubleClick kiszolgálóinak teljesítménye kedd délutánra vált ismét normálissá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.