Hirdetés

Dotcom szerint a Megaupload ügye politikai kérdés



|

A fájlmegosztó alapítója bízik benne, hogy győztesként kerülnek ki a helyzetből, amely szerinte túl messzire ment.

Hirdetés

Alig több mint egy hónapja történt, hogy a Megaupload alapítóját akciófilmbe illő módszerekkel letartóztatták, a fájlmegosztó működését megszüntették, a hatóságok pedig dollár-tízmilliókat foglaltak le pénzmosás és csalás vádjával. Kim Dotcom, a Megaupload alapítója azóta szabadlábon van. Mivel internetet nem használhat, ezért telefonon adott interjút a TorrentFreaknek.

 

Dotcom elmondása szerint egy hadszíntérhez hasonlított a letartóztatás, amelyben az új-zélandi hatóságok egy nagy műsort rendeztek az FBI számára. A "műsor" azonban máshol is folytatódik: jó példa erre a brit, emberkereskedelemre és fegyvercsempészetre szakosodott Serious Organised Crime Agency, amely a napokban bezáratta az RnBXclusive zenemegosztót, majd minden felhasználóját tíz év börtönbüntetéssel fenyegette meg.

 

 

A Megaupload ügyét elsőként az új-zélandi bíróságokon kell megvívniuk a feleknek - abban az esetben, ha a fájlmegosztó üzemeltetőinek adnak igazat, akkor ezt követően az Amerikai Egyesült Államokban is. Bár Dotcom a stratégiájukról nem árulhatott el sokat, számos forrás szerint a Megaupload jogilag teljesen legális keretek között működött.

 

A fájlmegosztó első embere szerint az ügyben átléptek egy határt velük szemben, és túl messzire mentek. Dotcom azt is mondta, hogy az ellenük elkövetett akció politikai indíttatású volt. Kim Dotcom és a további vádlottak (Mathias Ortmann, Bram van der Kolkm és Finn Batato) ugyanakkor bizakodnak abban, hogy győztesként kerülnek ki a helyzetből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.