Hirdetés

Drágulhatnak a digitális zenék és könyvek a briteknél



|

Minden cégnek 20 százalékos áfát kell majd számláznia a helyieknek.

Hirdetés

A The Guardian beszámolója alapján kellemetlen meglepetésre számíthatnak Nagy-Britannia lakosai, ugyanis hamarosan elfogadásra kerülhet egy törvény, amely hatására a digitális zenéket és könyveket csak és kizárólag a helyi 20 százalékos áfával lehet majd árusítani számukra.
 

Hirdetés


Ha jól értjük a helyzetet, akkor tulajdonképpen már 2011 januárja óta minden kereskedőnek ennyi forgalmi adót kellene rátennie a brit fogyasztóknak eladott digitális zenékre és könyvekre, azonban a törvény kiskapuját kihasználva egyes cégek jelenleg akár 3 százalékos luxemburgi áfával is képesek árulni az érintett típusú digitális javakat. A brit illetékesek szerint a mostani változtatásnak köszönhetően jövőre 300 millió font extra bevételre tehet szert az államkassza.


Kutakodásunk alapján a legnépszerűbb digitális letöltőszolgáltatások esetében – iTunes, Play Store – nem kell áremelkedéstől tartani, ezek ugyanis már régóta 20 százalékos áfát számláznak a helyi vásárlóknak.


(Illusztráció: Dan Taylor)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.