Hirdetés

Drón zuhant a nézők közé egy virginiai bikafuttatáson



|

A pilóta nélküli légijármű az USA történetének első bikafuttatásáról próbált felvételeket készíteni. Öten könnyebben megsérültek.

Hirdetés

Drón zuhant a bámészkodók közé egy virginiai bikafuttatáson. A fiaskó már csak azért is kínos, mert a Virginia Motorsport Parkban tartott szombati futtatás volt az első hasonló rendezvény az Egyesült Államokban.

Öten könnyebb sérüléseket szenvedtek: őket a helyszínen tartózkodó mentők látták el. „Sokkal idegesebbek voltak amiatt, hogy [a drón] kiütötte a kezükből a sörösüveget, mint a sebesüléseik miatt” – mondta a The Verge-nek a Dinwiddie megyei seriff.

Hirdetés

A balesetet okozó drón egyike volt azoknak a pilóta nélküli légijárműveknek, amelyek egész nap a rendezvény helyszíne felett köröztek: a feladata az volt, hogy promóciós célú felvételeket készítsen.

„A pilóta hibájából történt az eset” – nyilatkozta Rob Dickens, a The Great Bull Run rendezvényszervező iroda ügyvezetője. Mint kiderült, a drón azét zuhant le, mert repülés közben lemerült az akkumulátora.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.