Hirdetés

Drónnal szállítanak gyógyszereket egy németországi szigetre



|

A Norden és Juist közötti kísérleti csomagküldő szolgáltatást a DHL indította el.

Hirdetés

A világon elsőként a német posta fog csomagokat kézbesíteni drónok segítségével – írta a The Wall Street Journal. A DHL flottájába tartozó, apró pilóta nélküli robotrepülők (Unmanned Aerial Vehicle, UAV) egy északi-tengeri sziget, Juist patikájába szállítanak gyógyszereket. A pénteken induló szolgáltatás menetrendszerűen, de egyelőre kísérleti jelleggel működik.

Hirdetés

Európában a DHL Parcelcopter lesz az első olyan UAV, amely éles bevetések keretében nagyobb távolságra repülhet. A szolgáltatás és a polgári repülők biztonságának érdekében a német szövetségi és a helyi illetékesek egy speciális, védett légi folyosót alakítottak ki Norddeich, a drónok bázisául szolgáló szászországi kikötőváros és Juist között.

Az elmúlt hónapokban az Amazon és a Google is bejelentette, hogy saját drónos csomagküldő szolgálatot indítana. Az amerikai fogyasztóknak azonban még várniuk kell ezeknek a szolgáltatásoknak az elindítására, mert az Egyesült Államok légügyi felügyelete, a Federal Aviation Administration még nem dolgozta ki a kereskedelmi drónok használatát szabályozó jogszabályokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.