Hirdetés

Dróntámadás érte az Empire State Buildinget



|

Az elkövető aztán besétált az épületbe, hogy visszakérje a gépét.

Hirdetés

A felelőtlen drónhasználók már eddig is okoztak veszélyes pillanatokat, elég csak a tavaly szeptemberben az US Openen a nézőtérre zuhanó UAV-re gondolni. Ezúttal New York-ból jelentettek egy hasonló balesetet, ahol a város második legnagyobb épületébe, a 381 méter magas Empire State Buildingbe csapódott bele egy repülő szerkezet.

Hirdetés

A hírek szerint az ikonikus toronyház negyvenedik emeletének ütközött az UAV, majd ezután egészen a harmincötödik szintre zuhant vissza. Az elkövető nem nehezítette meg túlságosan a rendőrség dolgát, hiszen egyszerűen besétált az épületbe és szólt a biztonsági szolgálatnak, hogy kéri vissza a drónt. Ők természetesen nem adták, hanem értesítették a hatóságokat.

A helyi NBC Sean Nivin Riddleként azonosította a szerkezet tulajdonosát. A 29 éves férfi állítja, esze ágában sem volt problémát okozni, csak videofelvételeket készített, amikor megtörtént a baleset. Bár senki nem sérült meg és anyagi kárról sem számoltak be, az óvatlan drónpilótát gondatlan veszélyeztetéssel és a város feletti tiltott repüléssel vádolják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.