Hirdetés

Duál-Xeonos Iwill alaplap



|

Hirdetés

Az Iwill szerint az új DX400-SN típusú alaplap jelenleg a piacon kapható legnagyobb teljesítményű duálprocesszoros board, melyet a cég elsősorban a nagyteljesítményű munkaállomásokba ajánl. Az új Iwill alaplap a hamarosan forgalomba kerülő Pentium 4-es alapokon nyugvó, Xeon Foster processzorokból egyszerre kettőt képes SMP (Symmetric Multi-Processing) módban meghajtani.

Az alaplaphoz és az új processzorokhoz természetesen új chipset is dukál, így az Iwill DX400-SN típusú alaplapon az Intel legújabb i860-as chipsete kapott helyet, melyet olyan varázsszavaknak is beillő szolgáltatásokkal jellemez az Iwill, mint például az Ultra-Fast Front Side Bus, vagy a maximálisan 6,4 GB/sec-os memóriasávszélesség elérést lehetővé tevő Quad Channel Rambus memória támogatás. Az alaplap további szolgáltatásai közé tartozik a 64 bites PCI busz, az AGP Pro 50 & 100/4x-es támogatás, az integrált Intel 82550-es LAN kártya, az AC'97-es audio kodek, valamint a QLogic-féle integrált Dual Channel Ultra 160 SCSI kontroller.



Az Iwill cég fejlesztőmérnökei az Iwill DX400-SN típusú új alaplapot az Intel-féle NetBurst mikroarchitektúra köré építették fel, valamint a HPT-ben (Hyper Pipelined Technology) és az SSE2-ben (Streaming SIMD Extensions 2) rejlő lehetőségek kiaknázásával megpróbáltak egy olyan új alaplapot létrehozni, mely mind szerverekben, mind munkaállomásokban nagyon jól teljesít. Az alaplap természetesen kizárólag a drága Rambus memóriák kezelésére képes, ám ebben a piaci szegmensben az RDRAM memóriák ára nem számít túl magasnak. Az új Iwill alaplapon egyébként két darab Intel-féle Rambus-os memória repeater hubot (MRH-R) alkalmaztak, így a Quad Channel Rambus DRAM technológia révén a memóriasávszélesség nem kevesebb mint 6,4 GB/Sec. Az Iwill DX400-SN ára egyelőre egyébként még nem ismert.

Az új Socket 603-as tokozású Intel Xeon processzorok elődeikhez képest összehasonlíthatatlanul nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek majd, hiszen a lényegesen nagyobb rendszerbusz és az új architektúra megteszi áldásos hatását. Most már csak az a kérdés, hogy az új Iwill alaplapban mikor foglalhatják el helyüket az új Foster processzorok, ám a legfrissebb híradások szerint erre már nem kell sokat várnunk.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.