Hirdetés

Dubaiban a rendőrök is Google Glass-t hordanak



|

Egy spéci alkalmazással lefotózhatják a szabálysértőket és kiszúrhatják a körözött autókat.

Hirdetés

A Gulf News híre szerint a dubai rendőrség a Google Glass segítségével akar gátat vetni a közlekedési szabálysértéseknek. Az emirátus rendőrei a héten kezdték tesztelni az okosszemüveget; speciális alkalmazásokat is készítettek a számukra: az egyikkel a szabálysértő autósokat fotózhatják le, a másikkal pedig a rendszám alapján azonosíthatják a járműveket.

Hirdetés

Azt egyelőre nem tudni, mikorra tervezik a Google Glass széles körű bevezetését, de Colonel Khalid Nasser Al Razooqi ezredes, a dubai rendőrség okos szolgáltatásokért felelős csoportjának vezetője a lapnak nyilatkozva, hogy ha a teszt jól sikerül, mindenképpen rendszeresíteni fogják az eszközt az állomány körében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.