Hirdetés

Duplájára nõttek a webszerverek elleni támadások



|

Hirdetés

A TruSecure és Predictive Systems számítógépes biztonsági társaságok által finanszírozott, mintegy 2500 cég bevonásával elkészített jelentés óriási növekedésre derített fényt az internetes támadások gyakoriságában. A napokban kiadott jelentés szerint a megkérdezett cégek közel felét, egészen pontosan 48 százalékát már érte internetes támadás az idei évben. Az egy évvel ezelõtti, hasonló felmérés eredménye 24 százalék volt.

A társaságok 90 százalékát a közelmúltban sikerült megfertõznie valamiféle trójai falónak, illetve számítógépes vírusnak. Mindez igen rossz arány, fõleg mivel a cégek 88 százaléka alkalmaz antivírus szoftvereket rendszerei védelme érdekében. Bár a számítógépes rendszerek biztonságára a társaságok egyre több és több pénzt költenek, a kedvezõtlen gazdasági viszonyok miatt a közelmúltban több cég lemondott bizonyos újabb, ezirányú lépésekrõl. A statisztikák szerint azonban továbbra is sokkalta veszélyesebbek a cégek számára az elégedetlen alkalmazottak, mint a hackerek, illetve script kiddie-k.

Amennyiben a jelenlegi irányvonalak folytatódnak a közeljövõben, az elkövetkezendõ években a nagyvállalati- és vezetéknélküli biztonsági rendszerek, illetve ezek menedzsmentjei kerülhetnek a figyelem középpontjába. Az Information Security magazin októberi számában megjelent felmérés itt tekinthetõ meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.