Hirdetés

E-book olvasó tengeralattjárón való használatra



|

Eltartott egy darabig az amerikai haditengerészetnek a fejlesztés.

Hirdetés

Tengeralattjárón dolgozni minden bizonnyal nem leányálom, a kevés szórakozási lehetőség egyike a könyvek olvasása. A hagyományos nyomtatott könyvek helyigénye problémát jelent, éppen ezért ma az Egyesült Államok haditengerészete végre büszkén bejelentette, hogy legalább részben e-book olvasókra fog áttérni.

Hirdetés


A lépés kissé megkésett, a magyarázat a szigorú szabályokban és bürokráciában keresendő: a fő problémát a fogyasztói piacra szánt e-book olvasók vezeték nélküli hálózati vezérlői és írható memóriájuk jelenti, némelyiken ráadásul még kamera is található. Az amerikai haditengerészetnél szolgálók sem eddig, sem pedig a jövőben nem vihetnek a tengeralattjárók fedélzetére ilyen típusú eszközöket.


Ebből fakadóan a haditengerészetnek muszáj volt egyénileg készíttetnie egy e-könyv olvasót. A zseniálisan NeRD (Navy eReader Device) névre keresztelt e-ink kijelzős termék hátránya, hogy csupán 300 darab e-book található rajta – a tengerészet teljes digitális gyűjteménye olyan 108 ezer könyvből áll –, ráadásul a készülék az összes adatot felülírhatatlan ROM-ban tárolja, így utólagosan nem lehetséges megváltoztatni az előtöltött kínálatot.


A tájékoztatás alapján az eszközökből tengeralattjárónként előreláthatóan 5 darabot osztogat majd szét a haditengerészet.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.