Hirdetés

E-kereskedelem és a PC jövője a májusi PC Worldben



|

Megjelent a májusi PC World, melyben mesélünk a PC-k múltjáról és jövőjéről, megmutatjuk, mire kell figyelni mobilinternet használatánál, illetve természetesen folytatjuk a nyílt forrású szoftvereket bemutató cikksorozatunkat is.

Hirdetés

A júniusi PC Worldben ezúttal is érdekfeszítő, izgalmas és egyben hasznos témákkal foglalkozunk. A számítástechnika világában jártas olvasóink minden bizonnyal örömmel fogják olvasni az Öreg PC - nem vén PC! cikkünket, amiben kis visszaemlékezés mellett tanácsokat adunk arra vonatkozólag, hogyan, milyen módon érdemes fejleszteni egy több éves számítógépet. A cikkből kiderül, milyen esetekben érdemes a fejlesztéssel foglalkozni, de szó esik még a használt szoftverekről és a költséghatékony otthoni nyomtatásról is. Úgy gondoltuk, ezzel a cikkel párhuzamosan elkészítjük a jövő PC-it bemutató írásunkat is, amelyben olyan hardveres és szoftveres technológiákról olvashatnak, amelyek épp elterjedés vagy bevezetés előtt állnak, ezáltal pedig meghatározó technológiái lehetnek az IT-ipar elkövetkezendő 2-3 évében.

 

Hazánkban egyre népszerűbbek a mobilinternetes előfizetések, ezért egy hasznos útmutatót állítottunk össze, amellyel elkerülhetővé válnak a szolgáltatásokkal kapcsolatos problémák, félreértések. A szolgáltatói feltételek mellett megmutatjuk azt is, mit tegyünk, ha külföldön szeretnék használni a hozzáférésünket, illetve olyan eszközöket is bemutatunk, amelyek segítségével megoszthatjuk a mobilinternetünket.

 

 

Az április 14-én lezajlott MPL e-Commerce konferenciákon megtartott előadásokról rövid beszámolóban értesülhetnek olvasóink, egy kis lapozgatás után pedig ismét megtekinthető a hasznos kis programokat felsoroló szoftvergyűjteményünk, amely ezúttal olyan alkalmazásokat tartalmaz, amikre bármikor szükség lehet a mindennapi számítógépes lét során.

 

Mivel lassan valóban beköszönt a nyár, ezért a legjobb HD-videózásra is képes digitális kompakt fényképezőgépeket mutatjuk be, akiket viszont inkább a számítógépbe szerelhető komponensek érdeklik, a 2 terabájtos merevlemezeket bemutató írásunkból ismerheti meg a legfrissebb fejlesztésű tárolókat. A hardver rovatban természetesen ezúttal is a lehető legújabb termékekről lehet olvasni, eben a hónapban az NVIDIA legújabb GeForce grafikus kártyái és az ASUS két, dupla grafikus vezérlővel szerelt noteszgépei vannak főszerepben.

Szoftveres rovatunk egyik legérdekesebb anyaga az Adobe CS5 Master Collection programcsomag bemutatása, mely több részen keresztül zajlik majd. Az első részben az egyes CS5 alkalmazások újdonságait mutatjuk be. Mesterfogások rovatunk nyitó cikke a Windows 7 alatt beállítható szülői felügyelet részletes paraméterezésével foglalkozik, pár oldallal hátrébb pedig a DD-WRT vezérlőszoftverrel megbolondított Linksys WRT160NL routerból varázsolunk miniszervert.

 

A májusi PC World bármelyik újságosnál megvásárolható, aki viszont kíváncsi a korábbi számokra is, e-magazin részlegünkben megtekintheti az előző lapszámokat is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.