Hirdetés

E-mail biztonsági problémák Los Alamosban



|

Hirdetés


Mint ismeretes, akkor a labor hírül adta: eltűnt két számítógépes lemez, tele atomfegyverekre vonatkozó titkos adatokkal. Most az intézmény szóvivője, Kevin Roark hétfőn este megerősítette a Los Angeles Times beszámolóját az új e-mailes incidensről, de úgy kommentálta, hogy „történt már ilyen a múltban, és várhatóan történik ilyen a jövőben is”. Elmondta, hogy ilyesmire akkor kerül sor, amikor egy kutató helytelenül ítéli meg, hogy egy információ titkos-e vagy sem, és úgy küldi el, hogy nem kér segítséget az e-mail tartalmát illetően.

Az ilyen eseteket azonban mindig azonnal jelentik az energiaügyi minisztériumnak és a többi illetékes kormányszervnek, magyarázta Roark. Ha ismételtek sor kerül a dologra, akkor tréninget tartanak a dolgozóknak, ahol felfrissítik, mi a helyes eljárás. A probléma azonban a „titkosítási szabályok bizonytalanságaiból” ered, ami néha megnehezíti annak eldöntését, mi titkos és mi nem. Roark konkrét számot nem mondott, de azt elárulta, hogy „nagyon kisszámú” esetről volt szó.




A labor a múlt héten felfüggesztette működését, míg folyik a vizsgálat az eltűnt diszkek ügyében, csak nemzetbiztonsági feladataikat látják el, illetve a humán erőforrásokkal, a közönségkapcsolattal és az infrastruktúra építésével összefüggő munkákat végzik el. A nemzetbiztonsági szempontból magas kockázatnak minősülő tevékenységet addig nem végeznek, míg megnyugtatóan le nem zárul a vizsgálat, amely még napokig, de akár hetekig is eltarthat, közölte Roark.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.