Hirdetés

E-mail melléklet nélkül terjed a Netsky.V



|

Hirdetés

Sok átjáró ugyanis automatikusan blokkol minden e-mail mellékletet. Bár az új verzió nem terjed széles körben szerdai felbukkanása óta, az antivírus cégek óvatosságra intenek, hiszen a jelenlegi 10-es vírus toplistán 8. helyen állnak a Netsky verziói.




Mivel mindkét Windows sebezhetőség már több mint egy éve ismert, ezért a javítóprogramot telepítő PC-k nincsenek veszélyben, és az antivírus cégek is frissítették definíció készletüket, és egy helyesen konfigurált tűzfal is megakadályozza, hogy a féreg megnyissa az 5557-es és 5556-os portokat, melyeket az alkalmazásfájl átviteléhez használ.

De a gyakorlat azt mutatja, hogy sok PC - elsősorban az otthoni felhasználók és a kiscégek gépei - nincsenek kijavítva, nincs tűzfaluk, vagy nem frissítik az antivírus szoftvert, ahogy ez a múlt hónapban a Netsky.Q variáns esetében is bebizonyosodott. A kód arra programozza be a megfertőzött gépeket, hogy szerverbénító DoS támadást indítsanak április 22 és 28 között az olyan hacker és P2P webhelyek ellen, mint a crack.am, a keygen.us, a fremule.net, a kazaa.com és az emule.de.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.