Hirdetés

Egészségügyi platformmal újít a Google



|

Az Apple után a Google is bemutathatja a saját megoldását, a Google Fitet.

Hirdetés

A Forbes beszámolója szerint a Google egy új egészségügyi platformot akar bemutatni. A Google Fit névre keresztelt szolgáltatás még ebben a hónapban elindulhat, és egészen pontosan a június 25-26-án esedékes Google I/O konferencián lesz először látható. A webóriás állítólag több készülékgyártóval is összeáll annak érdekében, hogy az egyes egészségügyi adatainkat gyűjthessük a Google szolgáltatásával. 

Hirdetés

Azt egyelőre nem tudni, hogy az újítás az Android része lesz vagy pedig egy különálló app. Az egészség és a fitnesz mindenesetre egyre nagyobb trend lesz, ugyanis az okoskarkötők és okosórák után már az Apple is benne van a témában az iOS 8 és a WWDC alkalmából bemutatott Health szoftverrel, ami minden külső eszköz adatát képes begyűjteni. 

Az Apple mellett a Samsung is belevetette magát az egészség témába, elég csak a Galaxy S5 és a Gear Fit appjaira gondolni. Májusban megmutatták a SAMI szoftverplatformjukat is, ami ugyancsak az egészségügyi adataink gyűjtésére és elemzésére szakosodott. 

Érdekesség, hogy a Google már 2007-ben is próbálkozott egy leletek digitalizálására kifejlesztett Google Health platformmal, de 2012-ben végül kivonta azt a forgalomból. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.