Hirdetés

Egy atomos memória



|

Hirdetés

A Wisconsin-i egyetem kutatói által kifejlesztett eljárás arany atomokat használ fel az információ bináris tárolásához. Az arany atomok egy sávokra felosztott szilícium lapkára helyezhetőek el és ahol van atom az 1-et, ahol nincs az 0-át jelent, hasonlóan a CD lemezekhez. Az atomok 1.5 nm-es közökkel vannak elhelyezve, a sávok közötti távolság pedig 1.7 nm. Az olvasás a sávok pásztázásával történik meg az atomok közötti kölcsönhatásokat felhasználva.


Forrás:University of Wisconsin at Madison


A technológia segítségével egy négyzet inch területen (6.45 mm^2) 250 billió(10^12) bit adatot lehet eltárolni (7,800 DVD).

Ugyan az új technológia mindennapos használatához még le kell küzdeni néhány olyan jelentős problémát, mint a szobahőmérsékleten történő írás, vagy az olvasási sebesség felgyorsítása, de ha ezek sikerülnek ez az új eljárás a jövő egyik ígéretes adattárolási technológiájává vallhat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.