Hirdetés

Egy nyugdíjas két országot is elvágott a nettől



|

Egy fémhulladék gyűjtő 75 éves nő miatt Grúzia és Örményország egyes területein egy rövid időre elérhetetlenné vált az internet.

Hirdetés

Az AFP tudósítása szerint a grúziai rendőrség őrizetbe vett egy 75 éves hölgyet, aki a vád szerint egyetlen kábel elvágásával megbénította Grúzia és a szomszédos Örményország egyes részein a világháló elérését.

A nyugdíjas gyanúsított a beszámoló szerint fémhulladék gyűjtés közben férhetett hozzá azon optikai kábelhez, amely Grúzia és Örményország között biztosítja az internetes kommunikációt. Zura Gvenetadze, a Grúziai Belügyminisztérium szóvivőjének az elmondása szerint ezt követően az asszony "elvágta azt, vélhetően azon célból, hogy pénzé tegye a kábelt". Ténykedése nyomán március 28-án több ezer az érintett országokban élő internetfelhasználó számára elsötétült az internet.

 



A Ksani városában őrizetbe vett nyugdíjast köztulajdon megrongálásával vádolják, és legrosszabb esetben 3 éves börtönbüntetésre számíthat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.