Hirdetés

Egy rágónál is könnyebb megvenni a britek bankkártya-adatait



|

100 000 brit állampolgár érzékeny adatait lehet aprópénzért megvásárolni.

Hirdetés

100 000 brit állampolgár lopott bankkártya-adatai kerültek elő a weben, méghozzá kevesebb mint 2,5 dollárért - erre jutott a The Times nyomozása

Hirdetés

Az adatokat még csak nem is valamilyen eldugott helyen értékesítik: a kérdéses oldal épp olyan könnyen hozzáférhető, mint mondjuk az Amazon, és mindössze egyetlen regisztrációt vagy bejelentkezést igényel. Még segítséget is nyújtanak a tanácstalan vásárlóknak. 

A The Times embere végül Bitcoin segítségével vásárolta meg egy áldozat adatait, és azt tapasztalta, hogy a bankkártyájának az adatai mellett a telefonszámát és a címét is megkapta. 

Érdekesség, hogy a lopott netflixes jelszavakkal is tele van a feketepiac, azokat persze még a bankkártya-adatoktól is olcsóbban árulják. 

A mostani sztorinak természetesen jóval komolyabb következményei lehetnek minden irányban, mint amikor valaki csak mások streamelési szokásaival akar babrálni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.