Hirdetés

Egy vírusként viselkedő játék borzolja az idegeket



|

Hirdetés


Az „Osama Found” c. játék ugyanis a felhasználó címjegyzékéből („haverlistájából”) ragad ki neveket, akiknek automatikusan üzenetet küld, benne linkkel a weboldalhoz, ahol a játék letölthető. Valójában az Osama Faound nem vírus vagy üzenőféreg, hanem egy „reklámszoftver” (adware), amely egy számítógépen a háttérben fut, és lehetővé teszi, hogy segítségével a telemarketing cégek hirdetéseket vagy promóciós ajánlatokat jelenítsenek meg a felhasználó asztali felületén.




A wgutv.com weboldalt felkereső AIM felhasználókat arra kérik, töltsenek le egy kisalkalmazást, amivel játszani tudják a játékot. A játékot kifejlesztő PSD Tools cég az „applet” segítségével „új tartalmakat, pl. reklám vagy promóciós üzeneteket küldhet a felhasználó számítógépére”, olvasható az installációs programot kísérő dokumentumban, amely a felhasználás feltételeiről rendelkezik. Ugyanitt az is szerepel, hogy a szoftver „együttműködik az ön által használt azonnali üzenő klienssel, hogy lehetővé tegye az automatikus reklámüzenet küldést az ön számítógépéről kontaktus vagy barát listájára”.

Az AOL szóvivője, Andrew Weinstein szerint ez sérti az AOL által meghatározott szolgáltatási feltételeket, melyek tiltják az AOL Instant Mesenger használatát kéretlen reklámüzenetek küldésére. Mindez ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy alaposan el kell olvasni a végfelhasználói licencmegállapodást mielőtt a felhasználó új szoftvert telepít, ill. rámutat arra, milyen veszélyekkel jár, ha kéretlen szoftvereket installálunk gépünkre, hangsúlyozta Weinstein.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.