Hirdetés

Egyelőre csalódás a Google Glass



|

Az akkus üzemidő gyenge, a fejlesztők nem férhetnek hozzá a kamerához.

Hirdetés

Az utóbbi napokban valószínűleg jó néhány a Google okosszemüvegét megkapott geek lelkesedése hagyott alább, hiszen az Explorer Edition kipróbálása után gyorsan nyilvánvalóak lettek a problémái. Végfelhasználói szempontból megemlítendő, hogy a kijelzőjén megjelenített tartalom a normál „látóvonal” felett helyezkedik el, így a sokak által vizionált beágyazott valóságos (augmented reality) megjelenítésre nem igazán alkalmas, plusz folyamatosan videofelvétel esetén olyan fél óra alatt lemerülhet az akkuja.


Fejlesztői szempontból szintén kellemetlen, hogy valószínűleg magánélettel kapcsolatos problémák miatt a programozók nem férhetnek hozzá a szemüveg kamerájához és mikrofonjához. A szemüveghez társított androidos okostelefon nélkül nincs mobilnet és GPS sem, ám például helyalapú játékokat az apró kijelző miatt még egy mobil párosítása után sem érdemes fejleszteni a szemüveghez.


Természetesen az Explorer Edition még csak egy aránylag korai prototípus, ám ezen kritikák alapján jogos a kérdés, hogy egyáltalán mennyire lehet hasznos a fogyasztók számára a Glass tervek szerint körülbelül egy év múlva piacra kerülő változata.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.