Hirdetés

Egyesítette chatszolgáltatásait a Google



|

Már elérhető az idővel mindent leváltó Hangouts.

Hirdetés

Androidos bejelentései mellett a Google tegnap este leleplezte a tavaly év vége óta pletykált Hangouts szolgáltatását, amely célja összefogni a vállalat jelenleg különálló kommunikációs csatornáit. A Google+ webes felülete mellett Androidot és Apple iOS-t futtató eszközökről is elérhető megoldás a Talkot, a Messengert, továbbá az eredeti Hangout videocsevegőt egyesíti, valamikor a jövőben pedig a Voice is csatlakozik majd a trióhoz.


Az idővel az összes fenti szolgáltatást teljesen leváltó Hangouts ettől függetlenül nem mondható Skype-nak: a beszélgetéseket chatszobákhoz hasonlóan el lehet nevezni, fel lehet őket címkézni, a megosztott fotók pedig automatikusan a csevegő féllel közös Google+ albumba kerülnek. A kliensek folyamatosan szinkronban maradnak a szolgáltatással, így több készülék használata esetén a Facebook chathez hasonlóan nem töredeznek szét köztük az adatok.


Egyelőre nem tudni, hogy a Google univerzális chatszolgáltatásának programozási felületei mennyire lesznek nyitottak a külsős fejlesztők számára, ám az XMMP protokoll használatáról biztosan letett a keresőcég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.