Hirdetés

Egyesül a Hynix és a Micron?



|

Hirdetés

Dél-korea egyik legnagyobb félvezetõgyártó cége, a Hynix Semiconductor képviselõi pénteken bejelentették, hogy amennyiben a cég vezetõi a közeljövõben meg tudnak állapodni a Hynix legkomolyabb amerikai konkurensével, a Micron Technology-val egy esetleges együttmûködési szerzõdést illetõen, akkor az így létrejövõ szövetség mûködése túlmutathat a memóriachipek gyártásán.

Szakértõk szerint a Hynix Semiconductor és a Micron Technologies egyesülése komoly változásokat hozhat a memórichipek és az egyéb félvezetõ eszközök piacán, hiszen a dél-koreai-amerikai érdekcsoportosulás közös erõvel könnyedén maga mögött tudhatná a világ egyik legnagyobb, memóriachipek és félvezetõk gyártásával foglalkozó cégét, a Samsung Electronics-et, mely cég - mint az köztudott - a Hynix-hez hasonlóan dél-koreai központú.

"A Micron Technology-vel az eddigiekben folytatott tárgyalásokon sok mindenrõl szó esett, így többek közt arról is, hogy a két cég esetlegesen csak a DRAM (Dynamic Random Access Memory) piaci érdekeltségeit vonja össze, vagy a két szerzõdõ fél lényegében az egész félvezetõ gyártókapacitását megosztja egymással" - áll az üggyel kapcsolatban a napokban kiadott Hynix-féle hivatalos nyilatkozatban.

A korábban Hyundai Electronics néven ismert Hynix 2001-ben nem zárt túl sikeres évet, ugyanis a cég vezetõi az elmúlt évben kétszer is arra kényszerültek, hogy nagyobb összegeket vegyenek fel a Hynix hitelezõitõl. Az év folyamán aztán a dél-koreai cég vezetõsége úgy határozott, hogy megpróbálják eladni a Hynix egyes gyártóüzemeit, illetve egyéb érdekeltségeit, majd december elején tárgyalásokba kezdtek az amerikai Micron Technologies céggel, egy esetleges együttmûködési szerzõdést iletõen. A Hynixnek egyébként világszerte tizenhárom nagyobb félvezetõgyártó üzeme van, melyek közé többek közt az az eugene-i (Oregon) üzem tartozik, melyben különbözõ nehézségekre hivatkozva idén júliusban hat hónapra felfüggesztették a memóriachipek gyártását.

A két félvezetõgyártó óriáscég esetleges egyesülésével kapcsolatos információk és pletykák egyébként már a szerzõdések aláírása elõtt megtették pozitív hatásukat, ugyanis a Hynix Semiconductors részvényeinek ára azon nyomban 4,31 százalékkal emelkedett. Az egyébként továbbra is kérdéses, hogy a két cég közötti házasság szentesítésére mikor kerül majd sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.