Hirdetés

Egymilliárd felhasználó adatai az orosz maffiánál



|

A hackerek weboldalak százezreit törték fel, hogy megszerezzék az információkat.

Hirdetés

Tegnap számoltunk be az AnonymusGlobo akciójáról, de a hackerek nem csak a Közel-Keleten tevékenykedtek az elmúlt időszakban. Egy orosz  csoport is aktívan törte fel különböző weboldalak biztonsági megoldásait, hogy azokról megszerezzék a felhasználók adatait.

Hirdetés

A New York Times értesülései szerint a kiberbűnözők 542 millió e-mail címhez és több mint 1,2 milliárd felhasználóhév-jelszó pároshoz jutottak hozzá. Ez minden idők legnagyobb adatlopási akciója. Az adatok megszerzéséhez botnetet és SQL-injekciókat alkalmaztak, amelyekkel összesen 420 ezer különböző weboldalt támadtak meg.

A csoport egy kis orosz városkából hajtotta végre az akciót, és bár az értesülések szerint az adatok nagy részét még nem értékesítették, néhány szervezet nevében már aktívan spamelik a közösségi oldalakat. A lopásra a Hold Security figyelt fel, ők vették észre a tavalyi tízmilliós nagyságrendű adatlopást is, amelyet az Adobe biztonsági réseit kihasználva hajtottak végre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.