Hirdetés

Egyre bővül a Google digitális könyvtára



|

Hirdetés

Kilenc európai országban indult el a tengerentúlon már sikeres Google könyvdigitalizáló őrület.

A GooglePrint európai bevezetésére a Frankfurti Könyvvásár keretében került sor, és máris fut Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában, Ausztriában, Svájcban, Belgiumban és Spanyolországban is. Mint már hírt adtunk róla, ezzel a szolgáltatással könyvtárak beszkennelt könyveinek és folyóiratainak adatai között keresgélhetünk.

Az Egyesült Államokban és Angliában már sikeres tesztüzemet maga mögött tudó kezdeményezésre válaszul az Európai Unió több tagországában megkezdték egy "ellen-Google" projekt fejlesztését, hogy a "csúnya amerikai antikultúra" betörését ellensúlyozzák. A brüsszeli kezdeményezés hamar olyan neves támogatókat állított maga mögé, mint például a Francia Nemzeti Könyvtár.

A Google azonban most ezen európai országok anyanyelvein kezdte el működését, és bár egyelőre igen kicsi a kereshető adatbázik, a könyvek digitalizálásával folyamatosan bővül a kínálat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.