Hirdetés

Egyre bővül a hazai nethasználat



|

Az első félév végére 16 százalékra nőtt a felhasználók száma.

Hirdetés

Az internet terjedésével párhuzamosan az online kereskedelem hatása már érezhetővé válik a gazdaságban is, a gyakran netezők egyharmada rendel termékeket, szolgáltatásokat a világhálón.


"A tavaly év végi 13-ról 2005 első félévére 16 százalékra nőtt az otthoni internet kapcsolattal rendelkezők aránya Magyarországon a 14-69 évesek körében" - mondta el Klenovszki János az NRC Piackutató Kft. ügyvezető igazgatója a jövő heti Internet Hungary konferencia alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A növekedéshez nagy mértékben hozzájárult az internet hozzáférések árának csökkenése.


A TNS-NRC Interbus kutatás adatai alapján növekedett az internetet hetente legalább egyszer használók tábora is, a 2001-es 7-ről az első félév végére 19 százalékra a 14-69 éves korosztály körében.


Az internet terjedésével párhuzamosan az online kereskedelem hatása már érezhetővé válik a gazdaságban is, a gyakran netezők egyharmada rendel termékeket, szolgáltatásokat a világhálón. Az internetes vásárlást legalább egyszer kipróbálók aránya eléri a 44 százalékot, azonban a hazai lakosság 46 százaléka még mindig elutasítja ezt a vásárlási formát a felmérések adatai szerint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.