Hirdetés

Egyre jobban félünk az internettől



|

Az adatszivárgások és a kormányzati kémkedés is közrejátszanak az online jelenlét csökkenésében.

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államok nemzeti távközlési- és információs hivatalának (NTIA) legújabb felmérése érdekes képet fest az internet-használati szokások változásáról. A 41 000 háztartás megkérdezésével zajló kutatásból kiderült, hogy csaknem az emberek fele csökkentette online aktivitását biztonsági okokból és magánszférájának védelme miatt.

Hirdetés

Az általuk említett okok többsége meglehetősen gyakorlatias, nem valamiféle ideológiai alapú: 63 százalék egy lehetséges személyiséglopástól tart, 45 százalékuk csalásoktól és átverésektől fél, 23 százalék pedig az online szolgáltatásokkal szemben bizalmatlan. Talán meglepő lehet, hogy mindössze 18 százalék említette meg a kormányzati adatgyűjtést, 13 százalék pedig saját biztonságát, mint visszatartó erőt, szóval úgy néz ki, az emberek most is elsősorban a pénzüket féltik.

A megkérdezettek 29 százaléka egyáltalán nem intézi pénzügyeit az interneten, 26 százalékuk kerüli az online vásárlást, közel ennyien pedig már nem posztolnak közösségi oldalakra. A kutatók álláspontja szerint a kormánynak a titkosítások támogatásával és a magánszféra tiszteletben tartásával kellene helyreállítania az emberek bizalmát, különben a digitális gazdaság visszaesése az egész országra hatással lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.