Hirdetés

Egyre kevesebbet játszunk a Facebookon



|

A közösségi hálón elérhető játékok elképzelhető, hogy mégsem működnek majd aranybányaként.

Hirdetés

Egy évvel ezelőtt sokan úgy vélték, hogy az egyik legsikeresebb üzletág a közösségi hálózaton működtetett játékok világa lehet. 2011. valóban jól indult a fejlesztők számára, a Zynga például elmondhatta, hogy közel 300 millió ember játszott a játékaikkal minden hónapban.

 

Alig egy évvel később ez a szám már csak kevéssel emelkedik felül a 220 millión. Az IHS legfrissebb tanulmánya szerint 2009-ben és 2010-ben a Facebook egy igen sokat ígérő játékplatformmá vált, azonban 2011-re a piac növekedése megállt, ami minden szempontól jóval nagyobb kihívást jelent a fejlesztők számára.

 

Az elemzések szerint a kihívásoknak eleget tevő cégek idén is profitálhatnak a közösségi játékokból, azonban a piac 2012-ben már jóval csendesebb lesz, mint az elmúlt néhány évben. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.