Hirdetés

Egyre több fiatal lesz cyberbűnöző



|

A cyberbűnözők átlagos életkora elképesztő módon már csak 17 év.

Hirdetés

Meghökkentő, de a National Crime Agency adatai szerint a cybertámadók átlagos életkora drámai mértékben lecsökkent, 17 évre. 

Hirdetés

A szakértők szerint a bűnözés "varázsa" a törvény rossz oldalára állítja a fiatalokat, illetve az online játékokban tanult és használt trükkök is túlzásba fordulnak át. 

A szervezet az amerikai FBI-nak felel meg Nagy-Britanniában, és azt mondja, a 17 éves átlagkor tavaly még 24 volt. 

A fiatalok nagyon érdeklődnek a téma iránt, ami egyik oldalról kulcsfontosságú az országok védelmének jövőjében, a másik részről viszont volt már példa arra, hogy egy 12 éves hozta el a felhasználókra a Blackshades vírust. 

A szakértők célja, hogy a törvény jó oldalán tartsák ezeket a fiatalokat. Sajnos sokan az online játékokban kezdik az ellenfelek DDoS-támadásait, majd később weboldalak ellen is felhasználják a tanultakat, rengeteg pénzbeli kárt okozva a kieséssel. 

A bűnszervezetek ezzel párhuzamosan vadásszák a fórumokban a tehetséges fiatal hackereket, akik pedig büszkén lendülnek akcióba, amint biztonsági rést találnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.