Hirdetés

Egyre több VIA P4X266-os alaplap kapható



|

Hirdetés

Talán sokak számára meglepõ, hogy az alaplapgyártó cégek ilyen merészen szembe mernek szállni a világ legnagyobb chipgyártó cégével, az Intellel, de mindjárt más megvilágításba helyezi a dolgokat, hogy a VIA azt ígérte az alaplapgyártóknak, hogy amennyiben az Intel esetleg beperelné õket, akkor a VIA állja majd a bírósági költségeket. Persze az alaplapgyártó cégeknek még így is van mit kockáztatniuk, többek között például azt, hogy megromlik az eddigi gyümölcsözõ kapcsolatuk az Intellel, ennek hátrányait pedig gondolom nem szükséges ecsetelnem.

Mindenesetre tény, hogy világszerte egyre több alaplapgyártó dobja piacra saját vadonatúj, VIA P4X266-os chipsetre épülõ alaplapját. Az amerikai számítástechnikai kereskedésekben például 95 dolláros áron kapható az AZZA P4X2-AV típusjelzésû Socket 478-as foglalattal rendelkezõ alaplap, melyen három DDR DIMM memóriafoglalat található, a Socket 423-as Intel Pentium 4-es processzorok fogadására hivatott és ugyancsak három DIMM (PC133 SDRAM) memóriafoglalattal ellátott ECS P4VXMS típusú alaplap pedig jelenleg 85 dollárba kerül. A MicroATX formátumban készülõ, ECS P4VXMD nevet viselõ 90 dolláros boardon egy Socket 478-as foglalat, valamint három DDR DIMM memóriafoglalat található, ám a jelenleg talán legkedveltebb VIA P4X266-os alaplap nem ez, hanem a Shuttle cég AV40-es boardja, mely a Socket 478-as tokozású Pentium 4-es processzorokhoz készült, és három DDR memóriamodul fogadására képes. A Shuttle AV40 jelenleg 120 dolláros áron kapható, az ugyancsak sikervárományos Soltek SL-85RDV pedig 140 dollárt kóstál.

Az említett alaplapok már a múlt héttõl kezdve kaphatóak voltak az Egyesült Államokban, és ezeken kívül még számos más gyártó VIA P4X266-as alaplapja is kapható a piacon, vagyis a jelek szerint szépen lassan megindul a P4X266 forradalom. Ahogy egyébként arról korábban már beszámoltunk, az Intel a VIA-val együtt az ECS-t is beperelte, melynek következtében néhány alaplapgyártó egyelõre még várakozó állásponton van VIA ügyben, de szinte biztosra vehetõ, hogy a közeljövõben egyre több P4X266-os board tûnik majd fel a boltok polcain.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.