Hirdetés

Egyre többen választanák a távmunkát



|

Hirdetés

Egyesek szerint a megnövekedett igényeket csak közös webes összefogással lehetne kielégíteni. A szélessávú internetelérés már annyira általánossá vált a kérdéses térségekben, hogy szinte egyáltalán nem jelent problémát virtuális személyi hálózatok (VPN) létrehozása, és a nagy fájlok le- és feltöltése sem okoz akkora gondot. "A probléma a távmunkával nem a technológiában keresendő. Egyszerűen arról van szó, hogy sem az alkalmazott, sem a főnök nem tud olyan jól együtt dolgozni, ha telefonon vagy interneten kell kommunikálniuk, mintha ott ülnének két, egymás melletti irodában." - mondta Skip Snow, IT vezető, aki egyébként maga is távmunkából él, mivel távol lakik munkahelyétől. Snow egyébként bármilyen számítógépen képes munkáját elvégezni egy smart kártya segítségével, mely tartalmazza a hálózathoz való belépéshez szükséges azonosítókat.


A General Electric atlantai GE energia részlegénél távmunkát végzőknek csak egy szélessávú interneteléréssel rendelkező számítógépre van szükségük, ráadásul lehetőségük van csatlakozni a belső hálózathoz akár vezetéknélküli kapcsolatról is. A cég ingyen biztosít dolgozói számára szélessávú elérést otthonra, irodai munkaállomásainak számát így 50-re csökkentethette. Egy-egy állomás éves szinten 15 ezer dolláros költséget jelent, úgyhogy a megtakarítás igen jelentős.

A távmunkát ellenzők olyan indokokat hoznak fel, hogy például, ha a közös hálózatot használók egyike megfertőződik egy olyan vírussal, melyet még éppen nem ismer fel semmilyen antivírus program, az egész hálózat sikeresen megfertőződhet. A fejlettebb hálózatokról az ilyen felhasználókat egyébként automatikusan lecsatlakoztatják.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.