Hirdetés

Egységes DVD szabvány készül?



|

Hirdetés

A társaságok a hírek szerint kedden egy konferenciát tartanak, amely során bejelentenek egy új, nagykapacitású optikai lemezt, a részletek egyelõre azonban nem ismertek. A jelentések szerint a kilenc társaság megállapodást kötött a következõ generációs DVD felvevõk szabványos technológiájáról.

A konferencián a Sony, Philips Electronics, és Samsung Electronics cégeken kívül még olyan társaságok vesznek részt, mint a Hitachi, a Matsushita Electric, a Pioneer, a Sharp, az LG Electronics, és a Thomson Multimedia. A megállapodással a társaságok elsõsorban azt szeretnék elérni, hogy egy, általánosan támogatott írható DVD szabvány terjedjen el a jelenleg nagymértékben megosztott DVD piacon.

Mint ismeretes, a Toshiba és Matsushita Electric Industrial (Panasonic) cégek a DVD-RAM újraírható szabványt támogatják, a Pioneer és a Sharp cégek azonban a DVD-RW nevû újraírható, és a DVD-R írható megoldást próbálják általánosan elfogadtatni. A Sony és Philips cégek a közelmúltban jelentek meg a piacon egy harmadik, DVD+RW nevû újraírható DVD szabvánnyal.

A következõ generációs DVD szabvány a hírek szerint mintegy 30 GByte-os tárolókapacitással fog rendelkezni, és 2003 - 2004 környékén jelenik meg a piacon. Bár a DVD felvevõk jelenleg még korántsem olyan elterjedtek, mint a VHS videófelvevõk, a szélessávú internetkapcsolatok, illetve a digitális televízióadások elterjedésével a közeljövõben várhatóan egyre több felhasználó fog ilyen eszközt választani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.