Hirdetés

Együttmüködés a HP és a finn Fortum között



|

Hirdetés

A hétfőn bejelentett megállapodás első szakaszában a HP átveszi a Fortum adatközpontjának, kiszolgálóinak és munkaállomásainak felügyeletét Finnországban, Svédországban és Norvégiában. A HP kezdetben 8 ezer munkaállomást támogat, és helyszíni támogatást és help desk szolgáltatást nyújt 10 ezer felhasználónak. A két cég egy későbbi időpontban ki akarja terjeszteni a megállapodást, hogy a HP vegye át az IT infrastruktúra felügyeletét abban a 17 másik országban is, ahol a Fortum tevékenykedik.

A Fortum informatikai vezérigazgató-helyettese, Jouni Keronen szerint azért döntöttek a kiszervezés mellett, mert könnyebb megvásárolni egy szolgáltatást, mint belülről működtetni. „Ez a dolog az évek folyamán kereskedelmi szolgáltatás lett, és úgy véljük, hogy ebben a HP jobb, mint mi vagyunk” - fogalmazott. Azt ugyan Keronen nem volt hajlandó elárulni, mennyit költöttek a múltban az IT infrastruktúra felügyeletére "jelentős" megtakarításokat jósolt a kiszervezés eredményeképpen. A megegyezés értelmében 68 finnországi Fortumos és 20 svédországi alkalmazott november 1-jei hatállyal átkerül a HP alkalmazásába.

Finnország, Norvégia és Svédország adja a Fortum IT szolgáltatása volumenének 80 százalékát, de ahogy a megállapodást kiterjesztik, a HP veszi át az IT kezelését a cég belgiumi és balti országokban található érdekeltségeinél is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.