Hirdetés

Eladná az Intel a McAfee maradékát



|

Az Intel Security több mint 7,7 milliárd dollárért találhat új gazdát.

Hirdetés

Az Intel eredetileg hat éve vásárolta fel a McAfee-t, akkor 7,7 milliárd amerikai dollárért került a cég az óriáshoz. Most szabadulnának az időközben Intel Securityvé alakított részlegtől. 

Hirdetés

A Financial Times jelentése szerint az Intel keresi a lehetőségeket az üzletág értékesítésére, és számos bankkal beszélt már az új cyberbiztonsági részleg leendő vevőjének a felkutatásáról. 

Az antivírus-fejlesztő McAfee-t 2010-ben vette meg az Intel, majd később Intel Securityvé alakította. Az óriás azonban lassan eltávolodik a személyi számítógépek világától, így egyes divíziók is megszűnnek a stratégiaváltással. 

A pletykák alapján egy magánbefektetői cégcsoport lehet a befutó, amely több mint 7,7 milliárd amerikai dollárt adna a cyberbiztonsági divízióért. 

Az Intel áprilisban árulta el, hogy 12 000 pozíciót szüntet majd meg annak érdekében, hogy jobban koncentrálhasson az adatközpontokra és az IoT-re. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.