Hirdetés

Elárasztották a feketepiacot a Targettől zsákmányolt adatok



|

A kiskereskedelmi vállalattól ellopott bank- és hitelkártya-adatokkal hetek óta kereskednek az illegális online piacokon.

Hirdetés

Ahogy arról csütörtökön mi is beszámoltunk, az elmúlt hetekben ismeretlen hackerek negyvenmillió vásárló bank- és hitelkártya-adatait töltötték le a Target kiskereskedelmi hálózat szervereiről. A The New York Times riportja szerint az eltulajdonított adatokat hetek óta árulják a feketepiacon, így az internetes bűnözők kedvükre bevásárolhattak belőlük.

A biztonsági szakértők, köztük az ismert blogger, Brian Krebs szerint a kalózok nagy csomagokban értékesítik a lopott információkat, egy-egy kártya adataiért a lehívható hitelkerettől függően 25 cent és 100 dollár közötti összeget kérnek. Az így beszerzett adatokat aztán hamis kártyákra égetik vagy ajándékkártyákat vásárolnak a segítségükkel, és leszívják a számlán található összeget.

Hirdetés

A Target pénteken kiadott közleményében azt írta, hogy a felhasználók nem lesznek felelősségre vonhatók az esetleges visszaélések miatt. A cég illetékesei azt állítják, hogy a szervereik feltöréséről szóló hírek nyilvánosságra kerülése óta nem növekedett számottevően a hozzájuk érkezett panaszok száma. Mint írták, tájékoztatták a hitelkártya-társaságokat arról, hogy mely számlák adatait lopták el.

A vállalat közölte: ügyfeleik ezen a hétvégén tíz százalékkal olcsóbban vásárolhatnak a boltjaikban – nyilván így próbálták egyértelművé tenni, hogy törődnek a vásárlóikkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.