Hirdetés

Elárverezik a Holdat megjárt kamerát



|

A 70 milliméteres Hasselblad az egyetlen kamera, amit vissza is hoztak a Holdról. Az Apollo-program űrhajósai kattintgattak vele.

Hirdetés

Az Apollo-program asztronautái a holdutazások során 70 milliméters Hasselblad kamerákat is magukkal vittek: ezekkel dokumentálták, hogy mi történt, amikor égi kísérőnk felszínén jártak.

Hirdetés

Elképesztő fotókat készítettek, amelyeket ma már bárki megnézhet az interneten. Magukat a kamerákat azonban hiába keresnénk: a 14 gép közül, amelyek 1969 és 1972 között megjárták a Holdat egy kivételével mindegyiket hátrahagyták. Csupán egyetlen egyet hoztak vissza a Földre; a nem mindennapi darabot március 21-én Bécsben elárverezi egy ausztráliai aukciósház.

A kamerát Jim Irwin, az 1971-es Apollo 15 misszió egyik űrhajósa használta. Jelenleg egy olasz gyűjtő tulajdonában van, aki szerint akár 150-200 ezer euró is befolyhat a ritka Hasselblad eladásából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.