Hirdetés

Elbocsátások a technológiai szektorban



|

Hirdetés

2003 vége óta nem volt ilyen mértékű elbocsátási hullám a technológiai szektorban. A távközlési ipar élen jár a munkahelyek megszüntetésében, a 60 ezer elbocsátott dolgozóból 35 ezren valamelyik amerikai távközlési cégnél dolgoztak.

A leépítések legfőbb oka az iparág konszolidációja, a felvásárlások. Az AT&T Wirelesst nemrég vásárolta el a Cingular Wireless, a Sprint egyesült a Nextellel és küszöbön áll az MCI eladása a Verizonnak vagy a Qwestnek, amelynek eredményeképp akár 15 ezren maradhatnak munka nélkül. A szoftveriparban az Oracle és a PeopleSoft egyesülése jelentette közel 5 ezer állás megszűnését.

A felmérő cég szerint a technológiai iparban dolgozók nehéz időszak elé kell nézzenek, mivel idén várhatóan mind a vállalatok, mind a fogyasztók visszafogják informatikai kiadásaikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.