Hirdetés

Elektronikus papír - még ebben az évtizedben



|

Hirdetés

A cég olyan elektromos papír kidolgozásán munkálkodik, amely összetekerhető vagy hajtható, és így lecserélné a jelenlegi papír alapú kiadványokat vagy magazinokat. Az elektronikus papír várhatóan 5 éven belül kerül majd piacra - mondta Tatsuya Shimoda, az Epson technológiai platform-kutatási központjának vezetője. Az e-papírlapok 0.2 milliméter széles kijelzők lesznek; a kijelző réteg egy hajlékony műanyag anyag felületre lesz felhordva. A cég addig a szintig szeretné fejleszteni a cég, ahol egy A4 (297mm x 210mm) méretű lap több hónapi használatot bírna ki, míg "elfáradna", elszakadna, vagy egyéb más módon válna működésképtelenné. Egy ilyen lap jóval olcsóbb lenne, mint a 10 000 yen (100 dollár) nagyságú felső árhatár - mondta Shimoda december elsején a cég Fujimi-i üzemében, Japánban. A PC hátuljába csatlakoztatva a felhasználók letölthetnék prezentációikat az elektromos papírlapokra, amelyeket aztán ki lehetne osztani a találkozókon A lapokat felfűzve akár könyvek is készíthetők, ha az olvasók ezt kívánják. A felhasználók másodpercek alatt több oldalnyi információt tölthetnének át az elektromos dokumentumra. A letöltés megoldható vezetékes- és vezeték nelküli technológiákkal egyaránt; például mobiltelefonokon keresztül.

Az e-papír összehajtható lesz, viszont minél többet hajtogatják, annál gyorsabban megy tönkre. Az elektromos papír kifejlesztése a Seiko Epson több saját technológiáját ötvözi, amelyek a cég hajlékony felületekre való organikus tranzisztor-filmnyomtatási eljárásán alapulnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.